dierenverzekering

Wat je moet weten als je je kat wilt verzekeren

Het hebben van een kat is natuurlijk superleuk en gezellig. Als je thuiskomt is er altijd een harig vriendje om mee te knuffelen. Maar bij het hebben van een kat komt nog wel wat kijken. Het eten en drinken kost geld, de kattenbak moet minstens dagelijks worden geleegd en je zult iets vaker moeten stofzuigen. Een andere mogelijk grote kostenpost van je kat of ander huisdier wordt gevormd door de ziektekosten. Het vergt dus allemaal wel wat verantwoordelijkheid. 

Waarom verzekeren?

Als je wilt dat deze ziektekosten niet opeens torenhoog zijn in één periode, kun je ervoor kiezen om een dierenverzekering af te sluiten. Dit geeft ook een veilig gevoel en zorgt ervoor dat je niet met je handen in het haar staat als er opeens iets vervelends gebeurt met je (poezen)beestje. Sommige huisdieren krijgen wegens financiële redenen pas laat zorg, waardoor ze pijn lijden of zelfs moeten worden ingeslapen. Een dierenverzekering helpt dit te voorkomen.

De kosten

Een dierenverzekering hoeft gelukkig niet duur te zijn. Al vanaf €9 per maand is jouw huisdier verzekerd. Er zijn verschillende zaken waarvoor een verzekeringsdekking kunt nemen, zoals castratie of sterilisatie, vaccinaties en crematie. Ook kun je een eigen risico kiezen. Bij sommige aanbieders is dit een percentage, bij andere een bedrag per declaratie. Daarbij zijn de kosten afhankelijk van het soort, ras, geslacht en de leeftijd van jouw huisdier. Tevens is jouw postcode een factor in de prijsbepaling. Je kunt dierenverzekeringen hier vergelijken. 

Tips

Hoe bepaal je nu waar je een dekking voor nodig hebt? 

  • Allereerst is het belangrijk om in te schatten welke behandelingen je kat of ander huisdier nodig heeft. Met die inschatting in het achterhoofd selecteer je de dekkingen. 
  • Je zult ook goed moeten kijken welke dekkingen in het standaardpakket van een aanbieder vallen en welke je als aanvullend kunt selecteren. 
  • Als je denkt dat je dier gezond is of weinig risico op problemen heeft, kun je voor een hoger eigen risico kiezen. Zo vallen de maandelijkse kosten mee, maar betaal je wel iets meer voor een behandeling, mocht die toch nodig zijn.
  • Als je kat op leeftijd is en je hem of haar wilt laten cremeren, sluit dan een crematiedekking af.

 

Ook nog handig om te weten…

  • Identificatiechips zijn verplicht als je je huisdier wilt verzekeren. 
  • Het is altijd wijs om de precieze voorwaarden per verzekeraar goed door te nemen.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X