Voedingsschema voor puppy’s: hoeveel en hoe vaak te voeren

We weten allemaal dat puppy’s goede voeding nodig hebben om gezond op te groeien. Dat is waar u om de hoek komt kijken. Bij hondenbrokken.nl maakt u een goede start. Op het internet is veel te vinden over wat je je hond het beste kan voeren. Je leert een hoop door af en toe zo’n blog te lezen. Hoe meer u weet, hoe meer u kunt doen om uw puppy de voeding te geven die hij nodig heeft, wanneer hij die nodig heeft. In deze blog ga ik jullie precies vertellen hoeveel en hoe vaak je jouw puppy moet voeren!

Wat je jouw puppy moet voeren

Precies goed huisdiervoerexpert Dr. Taylor F. zegt: “Per definitie zijn alle puppy’s honden, maar niet alle honden zijn puppy’s.” Vanuit voedingsoogpunt betekent dit dat hondenvoer op dit moment niet is wat uw puppy nodig heeft. Omdat ze in deze levensfase zo snel groeien, hebben puppy’s calorierijke, voedzame puppyvoeding nodig om die snelle groei en ontwikkeling te ondersteunen.

 

Kwaliteitsvoer voor puppy’s levert belangrijke voedingsstoffen voor een gezonde groei, waaronder:

  • Eiwitten uit hoogwaardige bronnen
  • Mineralen zoals calcium en fosfor voor de groei van botten en tanden
  • Hoogwaardige vetten om groei en energie te stimuleren
  • Antioxidanten om het zich ontwikkelende immuunsysteem van een puppy te voeden
  • De omega-3 vetzuur DHA, ter ondersteuning van de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen

Bovendien kunnen puppy’s van grote rassen baat hebben bij aanvullende voedingsondersteuning. En puppy’s van kleine rassen hebben meer energie nodig. Er zal dus een ideaal puppyvoer voor deze rassen worden samengesteld om aan hun individuele voedingsbehoeften te voldoen.

 

Hoeveel gaat er in de kom?

Om dit te beantwoorden, moet u een idee hebben van hoeveel uw puppy waarschijnlijk zal wegen als hij volgroeid is. Hoe groter de volwassen versie van een puppy, hoe meer voer die puppy nodig heeft.

 

Een voedingsschema voor puppy’s op leeftijd en gewicht op volwassen leeftijd geeft u een idee van hoeveel droogvoer uw puppy elke dag, tijdens elke fase van zijn ontwikkeling, nodig heeft. Raadpleeg voor meer informatie de verpakking van uw puppyvoeding voor een voedingsschema voor puppy’s op gewicht/leeftijd of neem contact op met uw dierenarts.

Hoe vaak u uw puppy moet voeren

Hieronder is een tijdlijn die een handige gids is voor het voeren van puppy’s voor het eerste jaar:

  • 6-12 weken: vier voedingen per dag moeten voldoen aan de voedingsbehoeften van een opgroeiende puppy.
  • 3-6 maanden: verlaag gedurende deze tijd de voeding van vier naar drie per dag.
  • 6-12 maanden: verminder gedurende deze tijd de voeding tot tweemaal daags.
  • Na de leeftijd van 1: de meeste volwassen honden doen het goed op twee halve porties per dag.

Tijdens elke fase van de ontwikkeling van uw puppy en in zijn volwassen leven is een consistent voedingsschema belangrijk. Hoe schattig uw puppy ook is en hoeveel hij ook van zijn eten houdt, vermijd de verleiding om meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te voeren.

Hoe lang moet je puppyvoer voeren?

Uw puppy heeft ongeveer een jaar lang de voedingsondersteuning van een kwaliteitsvolle puppyvoeding nodig, of totdat hij officieel een volwassen hond is. Verschillende rassen worden in verschillende snelheden volwassen. Uw dierenarts kan u helpen bij het bepalen van de beste tijd om uw puppy over te zetten op volwassen hondenvoer.

 

Heb je meer vragen over de voeding van je hond en wat voor soorten hondenbrokken er zijn? Raadpleeg onze website of bel een van onze medewerkers!

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X