Nat voer of droog voer aan uw kat geven?

Nat voer of droog voer?

Overgewicht is bij katten, net als bij mensen, een groeiend probleem. Waarom dat precies is, is niet helemaal duidelijk, maar minder bewegen speelt bij binnenkatten waarschijnlijk een rol.

Ook bevat kattenvoer vaak relatief veel meel en zelfs suiker oftewel koolhydraten waar de stofwisseling van de kat niet echt op zit te wachten. Uit dierproeven is al gebleken dat dit kan bijdragen aan de kans op diabetes, hart- en vaatziekten en overgewicht bij katten.

De onderzoekers van Whiskas en Royal Canin (Waltham Centre for Pet Nutrition) hebben nu naar nog een factor gekeken: de hoeveelheid vocht in het voer. Een kat in het wild eet namelijk geen droge knabbels, maar prooidieren met een veel hoger watergehalte.

Uit de studie bleek dat katten actiever waren als ze brokjes gevoerd kregen met 50 procent vocht dan wanneer ze brokjes met 10 procent vocht kregen. En dat hielp weer om te voorkomen dat ze dikker werden.

Dit is dus een argument vóór nat voer. Maar ook een argument voor natuurlijker voer, dat meer lijkt op de prooi die een kat in de natuur verorbert. Wat de ideale kattenvoeding betreft is het laatste woord beslist nog niet gesproken.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X