Maine Coon

Maine Coon

Maine Coon

Uiteraard gaan we het hier hebben over de Kat onder de Katten. Ja wel we gaan het hebben over het grootste kattenras ter wereld de Maine Coon.  En met grootste kattenras bedoelen we niet zozeer het aantal, maar we bedoelen de afmeting en gewicht van de Maine Coon zelf.

Een kater kan in een gezonde conditie zelfs 8 – 9 kilo gaan wegen, en dat is met recht de grootste kattenras.

Het voorste gedeelte van de naam Maine Coon is vernoemd naar de staat Maine in de Verenigde Staten omdat ze van oorsprong daar vandaan komen, en is het dus geen MAIN zoals sommige mensen de naam nog al eens verkeerd spellen. Het achterste gedeelte van de naam is afgeleid van het feit dat men ruim tweehonderd jaar geleden dacht dat het een kruising was tussen de verwilderde huiskat en een wasbeer (de raccoons).

Uiterlijk Maine Coon

De Maine Coon valt erg op door zijn natuurlijke uiterlijk, een voorbeeld hier van is de vaak voorkomende gestreepte vacht in de kleur bruin of zilver. Natuurlijk zijn er ook andere patronen en kleurvarianten als een effen Maine Coon. Een Maine Coon heeft nog meer natuurlijke uiterlijke waaronder een halflangharige vacht, een mooie halskraag, een volle staart en puntige oren waar soms ook pluimpjes op voorkomen.

Uiteraard kunnen we niet alles behandelen van de Maine Coon want wanneer we alle informatie zouden plaatsen over dit ras, dan zou dit een site worden met meer dan driehonderd pagina’s.

Wat wij dus wel hebben gedaan is de basisinformatie bijeen gebracht waarmee de (toekomstige) bezitter van een Maine Coon verantwoord met zijn of haar huisdier om kan gaan. Het blijkt helaas nog steeds zo dat er te veel mensen ongedacht een huisdier aanschaffen zonder echt te beseffen waar ze mee beginnen.

We gaan het ook niet alleen hebben over de volwassen Maine Coon maar ook over de schattige Maine Coon kitten.

Misschien ben je al de trotse bezitter van deze Ras kat en wil je er toch nog iets meer over weten, of sta je op het punt om een nieuw huisgenootje in je leven te nemen. Wat ook je reden zou mogen zijn, Op deze site vind je alle informatie over o.a. de Maine Coon of andere soorten katten.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X