Liever de biologische optie

Steeds meer Nederlanders eten en drinken biologisch, mensen zijn zich meer bewust van hoe de voeding wordt gemaakt en wat de gevolgen van voedselproductie kunnen zijn. Nu het zorgen voor het milieu en klimaat steeds belangrijker wordt en ook meer dan ooit gepromoot wordt, is de kans groot dat het aantal alleen maar gaat groeien.

 

Hoe groot is de industrie?

In de hele wereld heeft de biologische voedselindustrie in 2019 zo’n 100 miljard omzet gedraaid, vooral in de Verenigde Staten en Canada, maar ook de Europese Unie komt in de buurt van de omzet die in Noord-Amerika wordt gedraaid. In Nederland komt een groot deel van de omzet uit supermarkten en die omzet groeit ook nog eens, een 6% groei t.o.v. 2018. Het gaat dan vooral om biologische eieren en zuivel. Ook de horeca draagt haar steentje bij, de omzet op biologisch voedsel steeg daar met 11%.

 

Waar komt de groei vandaan?

De reden voor deze groei is vooral omdat biologisch voedsel meer in het beeld komt van de consument, het is genormaliseerd. In bijna elke winkel of markt is wel biologisch voedsel te vinden en meestal nog tegen een degelijke prijs ook. Dit komt omdat de investeringen in biologisch voedsel zijn gestegen. In de industrie is het duidelijk geworden dat biologisch en ook vegetarische voeding de toekomst zijn, vooral met het klimaatakkoord waarmee de CO2-uitstoot erg naar beneden zal moeten en de voedselindustrie is één van de grootste vervuilers.

 

Echt het hele gezin doet mee

Niet alleen mensen doen hieraan mee ook katten- en hondenvoer wordt steeds meer biologisch gemaakt, dit heeft te maken met het menselijk maken van huisdieren, de honden en katten zijn onderdeel van het gezin en als het gezin overgaat naar biologische voedsel, gaan de huisdieren direct mee. Ook zijn de opties er vaker en is de prijs ervan een stuk naar beneden gegaan, waardoor het ook nog eens een goede optie is. Kijk dan ook niet gek op als een hond een paar biologische hondenbrokken krijgt.

 

 

 

 

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X