Het behandelen van allergieën bij honden

Net als mensen kunnen honden ook last krijgen van allergieën. Wanneer een hond in aanraking komt met een stofje waarvoor hij of zij allergisch is, kan een allergische reactie ontstaan. Vaak is dit bijvoorbeeld in de vorm van een jeukende en/of rode huid. Zo’n allergische reactie is natuurlijk erg vervelend voor je hond, maar ook voor jou is het niet bepaald prettig. Daarom kan je in deze blog lezen welke allergieën vaak voorkomen bij honden en hoe je ze het best kan behandelen.

Atopie

Atopie is de benaming voor een overgevoeligheid voor stoffen die normaliter geen allergische reactie bij honden veroorzaken. Het gaat dan bijvoorbeeld over een allergie voor huisstofmijt, grassen of pollen. Deze overgevoeligheid kan bijvoorbeeld bestreden worden door middel van medicijnen. Het nadeel van deze type behandeling is echter dat de medicijnen het hele leven lang geslikt zullen moeten worden. Daarom wordt er voor voor een langdurige oplossing gekozen, namelijk desensibilisatie. Hierbij wordt je hond geïnjecteerd met de stof waarvoor hij of zij allergisch is, wat zal resulteren in een minder heftige allergische reactie.  

Vlooienallergie

Wanneer honden overgevoelig zijn voor vlooienbeten, wordt er gesproken van vlooienallergie. Je hond kan hierdoor veel jeuk ervaren, wat vaak gepaard gaat met een rode huid. Vlooien kunnen op verschillende manieren bestreden te worden. Zo kun je de huid van je hond regelmatig behandelen met een anti-vlooienmiddel. Ook kan het dragen van een vlooienband helpen. COok is het belangrijk om je woning regelmatig te stofzuigen en gebruik te maken van omgevingsspray tegen vlooien om vlooien en hun eitjes te elimineren.

Voedselallergie

Ten slotte kunnen honden, net als mensen allergisch zijn voor bepaalde stoffen die in voeding voorkomen. Veel voorkomende voedselallergie bij honden zijn bijvoorbeeld eiwit van rund, kip of varken. Daarnaast kan een hond allergisch zijn voor gluten. Voedselallergie kan bijvoorbeeld darmproblemen tot gevolg hebben. Gelukkig is het erg goed te behandelen, bijvoorbeeld met behulp van hypoallergeen hondenvoer

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X