Geschiedenis

Geschiedenis Maine Coon

Er zijn meer dan vijftig soorten raskatten verkrijgbaar in Nederland. Eén daarvan is de Maine Coon. Wat maakt de Maine Coon nu zo uniek?
Met z’n halflange vacht en volle, lange staart is de Maine Coon een elegante verschijning. Deze uiterlijke kenmerken dankt hij aan z’n afkomst: de staat Maine in de Verenigde Staten van Amerika.

Aangepast aan strenge winters

Naar alle waarschijnlijkheid waren de vroegste Maine Coons kruisingen tussen langharige katten die in de 11e eeuw door Vikingen werden meegenomen, denk vooral aan de Noorse boskat, en kortharige katten uit Maine. Daar is een ras uit ontstaan dat zich heeft aangepast aan de strenge winters in de staat Maine.

State Cat

Door de opkomst van andere langharige rassen, zoals de Pers, is de Maine Coon in de vorige eeuw geruime tijd minder populair geweest bij Amerikaanse kattenfokkers, maar na deze afname aan belangstelling volgde weer een toename aan populariteit. In 1985 heeft de staat Maine de Maine Coon benoemd als officiële “State Cat”, waarmee nog eens duidelijk werd gemaakt dat de Maine Coon ook in Amerika definitief een plek heeft in het raskattenbestand.

Geen schootkat

Maine Coons zijn grote katten, die pas als ze drie tot vier jaar oud zijn hun uiteindelijke grootte en gewicht hebben bereikt. Ze staan bekend om hun zachtaardige karakter. Opvallend is dat het geen echte schootkatten zijn. Ze zijn graag in de nabijheid van hun baasje, gaan graag naast hem of haar zitten, maar zitten niet continue op schoot. De ideale kat voor het huidige tijdperk dus: laptop op schoot, kat gezellig snorrend naast je op de bank. Wat wil een mens nog meer?

Honden drinkbak

Op het eerste gezicht zou je misschien denken dat de vacht onderhoudsintensief is, maar de Maine Coon verlangt niet meer verzorging dan de gemiddelde kat.
Water, daar hebben ze wat mee. Een Maine Coon wil graag een grote, stevige drinkbak (kijk in de dierenwinkel maar naar een honden drinkbak) waar ze lekker met hun voorpoten in kunnen gaan staan en spelen. Spelen, hoort ook bij de Maine Coon. Het zijn erg speelse katten, niet alleen als ze jong zijn.

Als je de Maine Coon in een paar woorden zou moeten typeren: zachtaardig, elegant, speels en last but not least: eens een Maine Coon, altijd een Maine Coon.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X