Eerste hulp bij nieuwe kittens en katten

Al jaren is het een grote droom van mij, een eigen kat hebben! Een maand geleden liet mijn partner die droom dan eindelijk in vervulling gaan: ik werd verrast met een eigen kitten! Het is een ongelofelijk lief poesje genaamd Nora. Ze komt uit het asiel, omdat ik het altijd belangrijk heb gevonden de dieren in nood eerst te helpen voordat je een speciaal gefokt dier koopt. Nora was op straat gevonden en is nooit opgehaald door de eigenaren. We denken dus dat ze gewoon op straat is achtergelaten. Gelukkig is ze nu in een warm huishouden terecht gekomen waar ze alleen maar liefde krijgt. Ik liep een week lang op roze wolken rond, totdat ik me begon te realiseren dat zodra mijn vakantie voorbij is, Nora ook wel eens alleen thuis is. Ik kan dan niet de hele tijd voor haar zorgen! Daarom ben ik op zoek gegaan naar eerste hulp bij het houden van katten, want ik wist eerlijk gezegd niet goed wat komt kijken bij het houden van katten. Voor alle mensen die zich in dezelfde situatie als ik bevinden of gaan bevinden schrijf ik deze blog! Hierin vindt je alles wat je nodig hebt als je voor het eerste een nieuwe kitten of kat krijgt.

De directe basisbehoeften van iedere kat

De meest noodzakelijke dingen voor iedere kat zijn eten, een toilet en drinken. Nou, eten kopen kan bij elke supermarkt. Als je opzoek gaat naar specifieke voeding voor een bepaald dieet of leuke en lekkere snacks kan je online op bijvoorbeeld een dierenspeciaalzaak website terecht. Een voorbeeld hiervan is een dierenspeciaalzaak. Voor een toilet en drinken heb je wel specifieke tools nodig. Het toilet begint bij een kattenbak en de vulling. Online zijn ontzettend veel bakken verkrijgbaar in alle soorten en maten. De vulling is ook erg belangrijk omdat deze er voor zorgt dat de bak schoon en hygiënisch blijft. Wat jij kiest voor je kat hangt een beetje van je persoonlijke wensen af. Tot slot moeten katten drinken. Dit kan door een klassiek waterbakje naast het voerbakje, maar een drinkfontein is geschikt voor de echte kattenliefhebber! Deze filtert het water constant. Zo heeft je kat altijd genoeg water en ook schoon water. Voor Nora heb ik zo’n fontein gekocht, want ze verdient het allerbeste!

Leuke speeltjes voor en overige handige benodigdheden voor katten

De vorige alinea beschrijft dingen die echt essentieel zijn voor het overleven van je kat. De volgende items zijn leuk voor katten om zich mee te vermaken. Zeker in mijn geval, als ik Nora straks alleen moet laten. Zo heeft ze tenminste wat te doen als ik niet met haar kan spelen! Een kattenmand is een heerlijke plek voor je kat om in te slapen als je niet wil dat ze op je lievelingsbank of -stoel slapen en haren achterlaten. Een krabpaal is ook erg handig omdat de kittens vroeg of laat gaan krabben om hun nagels mooi te houden. Zo blijft jouw meubilair in ieder geval gespaard. Daarnaast is kattengras goed voor katten om ze te helpen met het uitbraken van haarballen! Ook heb je ontzettend veel kattenspeeltjes. Kies speeltjes uit die jij leuk vindt, maar waar de kat ook alleen mee kan spelen zodat ze wat te doen heeft als het baasje er niet is.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X