kat kopen

Een kat kopen: een paar tips

Een nieuw familielid is altijd leuk. Echter, vereist het kopen van een kat ook voorbereiding. Uiteindelijk wilt je het beste voor het dier. Voordat je dus daadwerkelijk je kat mee naar huis neemt, moet je alle benodigdheden in huis hebben en enkele praktische zaken op orde hebben. Hoe je jezelf hier goed op voor kunt bereiden? We geven hieronder een paar tips.

Welke soort kat neem je
Het begint natuurlijk bij de basis, namelijk wat voor soort kat zou je willen. Je hebt heel veel verschillende rassen met allemaal andere karaktereigenschappen. Bepaal voor jezelf of je je liever knuffelige huiskat wilt of een kat die zo nu en dan lekker de hort op gaat. Daarnaast is het ook belangrijk om te bepalen of je een kitten zou willen aanschaffen of een jong volwassen kat. Bij een kitten moet je er rekening mee houden dat zindelijk maken en andere opvoeding in het begin nog speelt en je hier dus tijd voor vrij moet maken.

Bereid iedereen thuis voor
Als je dan met je gezin een beslissing hebt genomen op het soort kat, kun je beginnen met het voorbereiden van de komst. Omdat je met het gehele gezin de kat aanschaft, is het van belang dat ook iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Daarnaast moet je zelf ook echt weten wat voor verantwoordelijkheid een kat is. De dieren kunnen wel vijftien tot twintig jaar oud worden en zijn daarom een lange termijn investering. Bovendien moet de kat altijd een plekje hebben als het gezin met vakantie gaat en kunnen katten hoog in de kosten oplopen.

Dek jezelf in
Je wilt altijd het beste voor je dier. Toch kan het voorkomen dat de kat ziek wordt of wellicht allergie├źn krijgt enzovoorts. Een bezoekje aan de dierenarts blijft in ieder geval niet uit. De kosten die hieraan gebonden zijn, kunnen soms erg oplopen. Je dier goed verzekeren door middel van een huisdierenverzekering is dan zeer verstandig. Zo ben je beschermd tegen onverwachtse medische kosten en worden noodzakelijke operaties vergoed.

Welke verzekering kies je dan?
Een dierenverzekering afsluiten lijkt wellicht makkelijker dan het lijkt. Het vergt toch enkele voorbereiding en het beste is dan ook om deze af te sluiten voordat de kat daadwerkelijk in huis wordt gehaald. Bij een kattenverzekering kun je namelijk kiezen uit meerdere ziektekostenpakketten. Bij het basis pakket worden noodzakelijke operaties en de gepleegde consulten met de dierenarts vergoed. Aanvullende zaken, zoals vaccinaties, sterilisaties en gebit worden hierbij niet vergoed. Dit zijn extra dekkingen die je voor je kat dient af te sluiten. Het is niet noodzakelijk om het volledige pakket af te sluiten, maar bedenk wel goed wat jij belangrijk vind voor je dier.

Indien al deze zaken dan eenmaal op orde zijn, kun je snel je lieve huisdier ophalen en optimaal genieten van een levenslange nieuwe vriendschap!

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X