Een kat in het bakkie

Kat in het bakkie

Heel belangrijk is ook de vulling. Uit keuzetestjes blijkt dat de meeste katten een voorkeur hebben voor geurloos klontvormend grit. Helaas voor ons, want die korreltjes vind je zelfs terug in bed maar een uitloopmat voor de bak houdt het leed enigszins beperkt.

Leg geen kranten of iets dergelijks op de bodem van de bak, daar trekt de urine in en dat gaat stinken. Houd de bakken goed schoon door de klonten er dagelijks uit te scheppen en maak de bakken minimaal één keer per week volledig schoon. Ook al denk jij dat het nog wel gaat, voor een kat is het als snel zo’n Dixi-toilet op een popfestival. Hun reukvermogen is nu eenmaal veel beter dan het onze.

De meeste katten hebben ook een voorkeur voor een open bak. Opnieuw vervelend voor ons, want fanatieke gravers zorgen voor meer grit buiten de bak dan in de bak. Maar er zijn ook hoge bakken te koop of je kunt er zelf een maken; koop een opbergbox en snijd er met een heet mesje een U-vorm uit. Heb je een balkon of een tuin dan is een buitenbak onder een overkapping ideaal.

Er zijn soms medische en soms andere oorzaken waarom een kat zomaar ineens onzindelijk wordt. Daar schrijven we een andere keer over. Maar voor nu een opmerking.. straf een kat NOOIT als hij onzindelijk is of zich een keer vergist. Een kat met zijn neus door zijn uitwerpselen halen is zinloos en wreed. De kat wordt er alleen maar bang van.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X