Een goede omheining is belangrijk voor paarden

Paarden zijn van nature gewend om veel in de frisse buitenlucht te lopen. Het is voor hen goed om op de wei of in de paddock te staan. Een goede omheining paarden is erg dus heel erg noodzakelijk. Voor een paard dat onderzoekend is en van wandelen houdt, is een goede weidepoort ook heel belangrijk. Zo kan het paard niet zo maar ontsnappen of het hek open maken. Ook voor ongewenste personen in de wei kan een weidepoort erg handig zijn. Een weidepoort kan je vaak afsluiten met een slot, zo kan er niet onverwachts iemand de wei betreden.

 

Een omheining moet veilig zijn

 

Paarden zijn soms erg lomp. Ze halen zich wel eens open aan rare uitstekende punten of ze blijven ergens aan vast zitten met de manen of verstrikt met de benen. Paarden gebruiken bomen en hekken om te schuren. Dit doen paarden wel vaker wanneer zij jeuk hebben en daar zelf niet bij kunnen komen. Een hek zo maar zonder kennis zelf bouwen is daarom niet altijd het beste idee. Een veilige omheining is voor paard en baas erg fijn. Ook voor de baas is het belangrijk dat het hek en de weidepoort veilig zijn.

 

Schrikdraad als omheining voor paarden

 

Om andere dieren buiten de wei te houden kan er gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld schrikdraad. Ook voor paarden die liever het gras en de planten buiten de wei eet is dit een goed idee. Het paard kan dan geen giftige planten eten die buiten de weide staan. Wanneer je schrikdraad afsluit door middel van een goede weidepoort is het risico van ongewenste dieren en personen in de wei erg klein. Paarden schuren ook graag tegen het hek wanneer zij jeuk hebben. Zeker wanneer er veel paarden in dezelfde wei staan gaat er dan soms een hek stuk. Schrikdraad kan dan een goede oplossing zijn, zorg dan wel voor een andere schuurplek zodat de paarden nog wel kunnen schuren.

 

Honden zijn gek op speeltjes

 

Een van de belangrijkste dingen bij de aanschaf van een hond is het kopen van hondenspullen . Honden hebben speeltjes nodig om verveling tegen te gaan. Maar ook om energie kwijt te raken en zichzelf te ontwikkelen. Vaak zijn honden gek op hun speeltjes en nemen ze de speeltjes overal mee naartoe. Het favoriete speeltje van je hond kan je ook gebruiken als beloning wanneer hij goed luistert of om trucjes aan te leren.  Er zijn speeltjes met geluid en speeltjes zonder geluid. In veel kleuren en maten. De ene hond heeft liever een bal en de andere hond heeft liever een knuffel.

 

Honden dragen ook accessoires

 

Honden heb je in het groot en klein, dik en dun. Bij kleine hondjes is het bekend dat ze bij koud weer iets tegen de kou dragen, zoals een jasje of een trui. Bij grote honden heb je weer een stevigere riem nodig dan bij kleine honden. Grote honden zijn vaak veel sterker dan kleine honden en kunnen een riem voor een kleine hond heel makkelijk kapot maken. Een goede en mooie halsband kan ook bij geen enkele hond ontbreken. Het is verstandig om altijd goed voorbereid de hond uit te laten.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X