vergelijk dierenverzekering

Een dierenverzekering afsluiten voorkomt dierenleed

Of je nu een hond, een kat, een konijn, een cavia of zeldzame reptielen hebt; je moet altijd een dierenverzekering afsluiten. Dat is niet verplicht, maar wel een garantie tegen onnodig dierenleed. Want een dierenverzekering dekt de kosten van alle behandelingen bij de dierenarts, inclusief de ‘gewone’ dingen als gebit reinigen, nagels knippen, vaccineren en castratie of sterilisatie. Een dierenverzekering afsluiten is dus een garantie voor een goede behandeling van je dier. Dat is net zo belangrijk als zorgen voor voldoende water en voedsel.

 

Hoe kun je een dierenverzekering afsluiten

Een dierenverzekering bestaat uit een basispolis en aanvullende polissen. Voor sommige dieren, zoals honden en katten, zijn er complete pakketten. Daarin worden naast de behandelingen voor ziekte en ongelukken ook alle reguliere behandelingen vergoed. Een dierenverzekering afsluiten vraagt wel wat voorbereiding. Want er zijn veel soorten verzekeringen en de premies van de verschillende verzekeraars kunnen behoorlijk verschillen. De beste voorbereiding op een dierenverzekering afsluiten is een online zoektocht langs vergelijkingssites. Je voert de kenmerken van je dier in en dan rollen de diverse polissen er vanzelf uit.

 

Dierenverzekering afsluiten voor exotische dieren

De meeste verzekeraars bieden alleen pakketten aan voor traditionele huisdieren, zoals de hond en de kat. De kosten van deze polissen zijn laag, vooral als de verzekering wordt afgesloten als het huisdier nog heel jong is. Maar de samenleving is verandert. Er worden meer exotische dieren gehouden. Steeds meer mensen hebben een terrarium met knaagdieren, reptielen of slangen. Tegenwoordig kun je ook voor deze exotische dieren een dierenverzekering afsluiten. Dat is nog wel een tamelijk kostbare aangelegenheid.

 

Prijsbepalende factoren voor dierenverzekeringen

Hoe duur het is om een dierenverzekering af te sluiten is niet eenvoudig aan te geven. Dat hangt ten eerste van het soort dier af. Het verzekeren van een exotisch dier is tamelijk kostbaar. Een dierenverzekering voor een hond of kat is goedkoper, maar ook daar zijn grote verschillen. Dat hangt ten eerste af van de dekking die je wenst. Maar ook de leeftijd van het dier, de leeftijd op het moment van afsluiten van de verzekering, de grootte van het dier en het ras spelen een rol.

 

 

 

 

 

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X