De maand februari staat in het teken van gebitsverzorging van uw huisdier

In februari wordt er landelijk extra aandacht gevraagd voor de gebitsverzorging van uw dier. Dierenkliniek ‘t Leijdal vertelt er in dit artikel meer over.

Wat is een “normaal gebit” voor uw hond of kat?

Een puppy heeft een gebit van 28 elementen maar het volwassen gebit van een hond bestaat uit 42 elementen.  Bij een kat is dit weer anders. Zo’n 2 tot 3 weken na de geboorte ontstaan de eerste tanden bij een kitten dit worden in het melkgebit totaal 26 elementen. Een volwassen kat heeft 30 elementen.

Hoe kunnen we het gebit van ons huisdier gezond houden?

Net zoals bij mensen is het belangrijk om de tanden van uw huisdier goed te verzorgen. Wij adviseren u daarom ook om het gebit van uw hond of kat te poetsen. Dit kun je het beste aanleren wanneer uw hond of kat nog jong is. Hoe eerder een dier dit beheerst hoe gemakkelijker hij of zij dit toe zal laten.

Bij pups of kittens is het nog niet nodig voor de tanden zelf om  te gaan poetsen maar het is wel het juiste moment om het poetsen van de tanden aan te leren.

Bij het poetsen van de tanden is het belangrijk gebruik te maken van tandpasta die specifiek is gemaakt voor een hond of kat. Daarnaast raden wij aan om een microfiber tandengaasje te gebruiken. Met deze gaasjes heeft u direct contact met de mond van de hond waardoor je gericht kunt poetsen.

Gebitscontrole bij de dierenkliniek

Bij een de paraveterinairen kunt u het gehele jaar door terecht voor gratis gebitscontroles. Samen met de eigenaar van de hond of kat zal gekeken worden naar het gebit. Tijdens de controle informeren zij u hoe u het beste het gebit verder kunt onderhouden of dat het nodig is om een afspraak te maken bij een van onze dierenartsen voor het laten reinigen van het gebit of eventueel aangetaste elementen te laten verwijderen.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X