De beste voeding voor je hond

Als je thuis een hond hebt, ben je zeker bekend met het feit dat er veel verschillende soorten voeding voor de huisdieren bestaan. Winkelschappen staan vol met allerlei hondenbrokken, snacks en nog veel meer. Het kan daarom overweldigend overkomen als je totaal geen idee hebt waar je moet zoeken om bij de juiste voeding voor jouw hond te zijn. Misschien kunnen deze tips je wat verder helpen over welke voeding jij het beste kunt kiezen.

 

Hondenbrokken

Goede hondenbrokken herken je aan een aantal punten, maar om te beginnen kan het goed zijn om te weten waarom hondenbrokken op zichzelf al een goed idee voor voeding voor je hond kunnen zijn. Hondenbrokken maken de tanden namelijk schoon en zorgen ervoor dat je hond minder tandplak heeft. Daarnaast komt het voor dat mensen hun honden vlees te eten geven, wat prima kan, maar hondenbrokken beschikken over een stuk minder vocht dan vlees. Hondenbrokken zijn ook nog eens lang houdbaar, wat voor sommige mensen ook niet geheel onbelangrijk is. 

 

Welke soort hondenbrokken

Het is ook niet geheel onbelangrijk om kennis te hebben over de soort hondenbrokken die je je hond voorschotelt. De beste natuurlijke hondenbrokken bevatten veel natuurlijke ingrediënten en bevatten daarmee alle voedingselementen die je hond nodig heeft. Natuurlijke hondenbrokken kennen een grote selectie van brokken voor verschillende honden, van puppy’s tot volwassen honden en natuurlijk mogen de senior-honden ook niet vergeten worden. 

Net als bij vele andere hondenbrokken, wordt er bij natuurlijk hondenbrokken ook gelet op bepaalde gevoeligheden waar honden over kunnen beschikken. Denk bijvoorbeeld aan een gevoelige vertering of een gevoelige vacht. Het is belangrijk om van tevoren te bedenken of er iets is waar je hond gevoelig voor is, zodat je de voeding hierop kunt afstemmen. 

 

De juiste snacks

Naast dat je je hond hondenbrokken of iets in die richting te eten geeft, is het af en toe ook nodig om je hond een snack te geven. Honden houden van traktaties en je kan je huisdier hier dus mee belonen wanneer hij of zij iets heeft gedaan waar je trots op bent, of gewoon omdat je van het beestje houdt. Een snack kan dan worden gezien als beloning, maar het kan net als hondenbrokken helpen om het gebit van je hond te verzorgen. Echter zijn er net als hondenbrokken zoveel verschillende soorten snacks waar je uit kunt kiezen, dat je af en toe misschien het overzicht kwijt bent. Een algemene tip die heel erg kan helpen, begin met kijken naar snacks die voor jouw hond bedoeld zijn. Haal in de winkel snacks die voor honden gemaakt zijn en laat je niet (altijd) verleiden wanneer je hond je aanstaart wanneer jij aan het genieten bent van je eigen eten. Niet alles is namelijk geschikt voor honden om te nuttigen of even gezond voor de beestjes.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X