Beste middel tegen katten in de tuin?

In Nederland zijn er zo’n 3 miljoen katten die dagelijks over straat gaan. Het kan wel eens gebeuren dat deze zich dan in je tuin bevinden, waar je zelf niet zoveel trek in hebt. Zo’n kat komt daar natuurlijk niet zomaar & daardoor is het slim om de volgende stappen te volgen, zodat je voortaan geen kat meer in je tuin hebt. Volg deze stappen en vind het beste middel tegen katten in de tuin!

  • Kippengaas

Je kunt er voor kiezen om kippengaas aan te leggen in je tuin. Dit schrikt veel katten af en zorgt er voor dat ze niet meer in je tuin komen. Het is dan ook een goed middel tegen katten in de tuin. Je moet dit neerleggen op de plekken waar het voor een kat het fijnst is om zijn behoefte te doen. Dit is meestal op plekken waar de grond wat los is. Door het gaas kan de kat niet goed graven en voelt het onprettig aan voor de poten, zonder dat de kat hier pijnlijke poten aan overhoudt. Zo zorg je er voor dat de katten uit je tuin blijven en dat ze je tuin niet als een beste kattenbak gaan gebruiken. 

  • Bepaalde planten

Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde planten te plaatsen in je tuin. Dit zijn dan speciale planten die een geur hebben waar katten niet van houden. De geur van bijvoorbeeld citroen is iets waar katten het liefst zo ver mogelijk van uit de buurt zouden willen blijven. Het is dan ook een goedkope, makkelijke en effectieve oplossing om katten uit je buurt te houden en vooral uit de buurt van je tuin. Voorbeelden van dergelijke planten zijn:

  • Ooievaarsbek planten
  • Vuurwerkplanten
  • Citroenverbena planten


Je moet er wel voor zorgen dat je de planten op strategische plekken in je tuin neer zet. De katten zullen anders alsnog in de hoeken van je tuin komen, en daarmee is het probleem dan natuurlijk niet geheel opgelost. 

Het beste middel tegen katten in je tuin blijft dus eigenlijk wel het plaatsen van planten met een bepaalde geur. Echter, zou je ook citroenschillen in je tuin kunnen plaatsen, omdat deze natuurlijk ook een sterke geur afgeven en de katten uit je buurt houden. Dit vergt dan wel veel onderhoud, omdat de schillen regelmatig ververst moeten worden als de geur van de schil verdwenen is.

  • Water

Zoals iedereen eigenlijk wel weet, zijn katten niet blij met water en zeker niet met een straal. Veel katten hebben een hekel aan water als ze daar onverwacht mee worden geconfronteerd. De meeste begrijpen de boodschap na een aantal keren dan ook wel. Ga in dit geval met enige voorzichtigheid te werk en realiseer je dat deze kat een geliefd huisdier elders is. Een waterpistool, bloemenspuit of een tuinslang is meestal afdoende. Komt de kat op tijden als jij binnen bent, kan je een sensorsysteem overwegen in combinatie met een sprinkler. Dat zorgt er ook in het algemeen voor dat katten enigszins schichtig jouw tuin passeren.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X